De Kracht van Mantra

Bewandel het eeuwenoude, mystieke pad van de “Yoga van de klank”


Het weekend van 25 en 26 maart staat in het teken van de mantra: Gauranga Hontelez neemt ons

mee op het eeuwenoude mystieke pad van de yoga van de klank.

 

Programma 

Kennismakingsworkshop Indiaas harmonium & mantrazingen

Maak kennis met het Indiaas harmonium en zet je eerste stappen in het bespelen ervan. Het Indiaas harmonium is niet weg te denken bij het begeleiden van mantra’s. Het typische, verstillende geluid vergeet je niet gemakkelijk en voor velen is het een directe herinnering aan diepe, mooie ervaringen.

In deze drie uur durende workshop o.l.v. Gauranga Hontelez, kruip je zelf achter het Indiaas harmonium en leer je je eerste mantra’s te begeleiden. Je leert de herkomst en geschiedenis van het instrument en je gaat zelf ervaren hoe het is om er op te spelen.

 

In de workshop is er ook aandacht voor de achtergronden en herkomst van enkele mantra’s. Voor deze workshop is geen (muzikale)basiskennis vereist, je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen. Ontdek zelf hoe eenvoudig en vervullend het kan zijn! Een harmonium staat voor je klaar. Er is slechts plaats voor 10 deelnemers, dus wees er op tijd bij!

 

Kirtan - Your Soul is a Song; Sing it! 

Het zingen van mantra’s is populair. Begrijpelijk want het brengt vreugde en het opent ons hart. Iets wat we in deze tijd goed kunnen gebruiken. Maar de mantra doet meer. Hij brengt ons in contact met onze essentie, onze goddelijke kern, zo je wil. Het brengt ons bij onze Stilte. De vreugde die we daardoor ervaren is meer dan plezier en raakt diepere lagen.

 

Gauranga begeleidt zichzelf op het Indiaas harmonium, de gitaar en de tanpura. Wanneer hij samen met anderen zijn mantra’s zingt begeleidt hij je op een reis waarbij je zowel langs krachtige stiltes komt als uitbundige extase aandoet. Hij gebruikt naast mantra’s uit het oorspronkelijke Indiase “repertoire” (dat in ashrams en tempels wordt gebruikt) ook mantra’s die momenteel in het Westen door artiesten als Krishna Das, Snatam Kaur en Deva Premal worden vertolkt. Het zingen van mantra’s is voor hem altijd méér dan het zingen van liedjes: het is spirituele discipline, zoals yoga en meditatie. Tussendoor vertelt hij je over de spirituele achtergronden en de diepere filosofische betekenis van de mantra’s.

 

Als mensen samenkomen om mantra’s te zingen noemen we dat Kirtan. Doe met ons mee en ervaar de vreugde en meditatieve stilte die dat oplevert. Oh ja, je hoeft niet te kunnen zingen….

Your Soul is a Song: Sing it!

 

Over Gauranga

“Al vele jaren verzorg ik cursussen en opleiding op het snijvlak van muziek en spiritualiteit. Het zingen

en reciteren van mantra’s is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse spirituele discipline. Ik zie

mijzelf als musicus, coach en mysticus. Naast mijn cursus- en coachwerk bouw ik in mijn eigen atelier

klanktafels en monochords. Veel heb ik te danken aan yogi en kundalinimeester Sri Vasudeva. Hij

heeft mij geïnspireerd en begeleid op mijn spirituele zoektocht. De mantra’s die ik met hem gezongen

heb staan voor eeuwig in mijn geheugen en brengen mij het dichtst bij de Bron."

Wie:

Deze workshops zijn geschikt voor iedereen met interesse in muziek en mantra-zingen. Ben je yogadocent en zou je graag een muzikaal element aan je lessen toevoegen? Dan is dit zeker een aanrader!

 

Wanneer:

De evenementen vinden plaats in het weekend van 25 en 26 maart. Bekijk de tijden >>

 

Kosten:

De afzonderlijke workshops boek je zelf via onze website of app! 

 

Waar: Zuiderkerkstraat 10, Groningen

Bij aanschaf van onze producten ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.