Cursus Zwangerschapsyoga

Yoga tijdens de zwangerschap is goed voor jou en voor je kindje. Het zorgt voor stressvermindering en maakt het gemakkelijker om je weg te vinden in alle veranderingen in je lijf en leven. Tijdens 5 lessen raak je vertrouwd met je lichaam tijdens de zwangerschap, verbind je met je baby en bereid je je voor op de overgang naar het moederschap. Je ontmoet andere aanstaande moeders om samen ervaringen te delen. Doe je mee?

 

Birthlight

De zwangerschapsyoga wordt gegeven volgens de Birthlight Methode. We maken kleine en effectieve bewegingen, waarbij we veel aandacht hebben voor persoonlijke aanpassingen. Hierdoor zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga-ervaring, met of zonder klachten.

 

De lessen zijn in kleine groepjes waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontwikkelen in een positieve, actieve en relaxte sfeer. Iedere baby verdient een en warm en liefdevol welkom in deze wereld!

 

Meer weten? Check https://birthlight.com/about/

Lesopbouw

 

Les 1: Ontspannen met ademhaling

Tijdens deze yogales krijg je tools om te kunnen ontspannen. Door middel van je focus op je ademhaling te leggen met specifieke ademhalingsoefeningen kalmeert je geest en lijf. Zittend en bewegend in yoga-poses passen we deze techniek toe. 

Les 2: Verbinden met je kindje

Negen maanden zijn nodig voordat je gaat bevallen. Het kindje ontwikkelt zich in je buik, maar ook voor jou is het fijn om tijd te hebben om te wennen aan de nieuwe situatie in je lijf en het komend moederschap. Door middel van oefeningen en yoga-poses zal er fysiek en geestelijk een betere verbinding kunnen ontstaan tussen je kindje en jouzelf.

Les 3: De kracht van herhaling

Veel zwangere mama’s werken of hebben al een kindje rondlopen en zijn dus druk met van alles. Het is goed om stil te staan bij de zwangerschap, om ook aandacht te geven aan jezelf. Bewegingen en yoga-poses die je misschien niet vaak doet en je verlichting kunnen geven; leren we in deze les. 

Les 4: De fysiologie van de bevalling

Dit is een meer theoretische les met voorbeelden uit een anatomieboek: uitleg over wat er nu eigenlijk gebeurt in je lijf tijdens een bevalling. Met een Babypop en een model-bekken laten we je zien wat de spildraai is die de baby doet, in en buiten je lijf. 

Les 5: Bevallingsposities

Welke posities zijn er om te bevallen? Welke voordelen en nadelen zijn er per positie? Hoe kom ik ontspannen door de weeën? Welke yoga-ademhalingstechnieken en poses kan ik aannemen? Deze vragen worden beantwoordt in deze les.

 

Kosten

Deze cursus kost €75,- per persoon.

 

MAMA BABY YOGA

Bij voldoende animo kan jij na je bevalling met je baby samen yoga komen doen! Goed voor je herstel en fijn met andere mama's ervaringen uitwisselen.