ADEM, ENERGIE & KLANK


Het is belangrijk om onze ademhaling ten volle te kunnen benutten voor een optimale gezondheid. We leven in een tijd van toenemende stress en bevinden ons nog steeds in een pandemie die de longen zwaar kan beschadigen. 

 

Yoga biedt ademhalingstechnieken die je terugbrengen naar de natuurlijke diepe ademhaling en je meevoeren naar grote hoogtes. Het leidt tot een verbeterde gezondheid, helderheid en een kalme en stabiele geest. 

 

Ademen doen we allemaal, maar wanneer ben je je daar echt bewust van? We zijn verleerd om rustig en diep te ademen. Als je baby's en kleine kinderen observeert dan zie je het buikje duidelijk op en neer bewegen, omdat ze vanuit het middenrif ademen. Maar we verleren dat al op jonge leeftijd, wanneer we naar school gaan en in een leersysteem terecht komen dat onze aandacht bijna uitsluitend in het hoofd houdt. Zo verliezen we het contact met onze natuurlijke ademhaling.

 

In een reeks van vier lessen ervaar je hoe je diep en ontspannen kunt ademen en leer je met specifieke pranayama technieken de ademhaling te sturen.  

 

Ook doen we asana’s die erop gericht zijn om de energiestroming door het lichaam te verbeteren en neuromusculaire knopen te verwijderen. 

 

Aan het eind van de les bespeel ik de klankschalen terwijl je in volledige ontspanning ligt. Door je lichaam en geest volledig te ontspannen wordt het mogelijk om de deur naar het diepere bewustzijn te openen. 

 

Als je innerlijke rust en balans wilt creëren en je ademhaling wilt verbeteren dan is deze cursus voor jou!

 

 

Wie:

Deze cursus is uitermate geschikt als je met je ademhaling aan de slag wilt en op zoek bent naar innerlijke rust en balans. 

 

Wanneer:

De cursus wordt gegeven op vier vrijdagavonden van 19.00-20.30 uur: op 7, 14, 21 & 28 januari 2022

 

 

Kosten:

65,- euro 

 

Waar: Zuiderkerkstraat 10, Groningen

 

Docent:

Anu is een studente van Guru Premangee, die spiritueel welzijn en innerlijke groei stimuleert door een simpel alledaags leven te leiden, waar dan ook ter wereld en onder iedere omstandigheid. Ze deelt haar kennis oprecht uit het hart via yoga beoefening, het pure

geluid van de klankschalen uit de Himalaya’s en mantra’s.

Bij aanschaf van onze producten ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.