Critical Alignment Yoga

Met Irene Vos

 

Elke emotie, elk gevoel, zowel lichamelijk als geestelijk, heeft invloed op je hart. Vreugde en verdriet, boosheid en liefde. Ons hart resoneert met het brein. Door de dagelijkse beslommeringen worden we geregeld opgeslokt. Er zijn zoveel afleidingen en prikkels. Enerzijds willen we van alles beleven. Willen we niets missen in het leven. Nou ja, laat ik voor mijzelf praten. Soms lijkt weleens of ik in een sneltrein zit die maar niet stopt. Herken je dat? Dat je weleens signalen ontvangt? Dan klopt het hart een paar keer sneller, of slaat het een slagje over. Je krijgt steekjes, hier en daar. Het hart fluistert en probeert waarschijnlijk iets duidelijk te maken. 

 

Thema ‘Verlangen van het hart’.

“Yoga is niet alleen maar één keer in de week op de yogamat,” zeg ik geregeld in mijn lessen. Bewustzijn van je lichaamshouding en de yoga-oefeningen gaan toepassen in het dagelijks leven, daar gaat het om!

 

Door Critical Alignment Yoga werk je aan een betere lichaamshouding. Je voert overbodige spanningen af. Het is, letterlijk, overbodige ballast van je af laten glijden. Het voorkomen of juist verminderen van rugklachten. Doordat de wervelkolom en de rugspieren zich weer versoepelen kan de doorgifte van beweging worden doorgegeven naar de armen en de benen. De oorspronkelijk kracht komt weer terug. Verder ervaar je meer ademruimte, vrijheid om weer licht te kunnen bewegen. Zoals eigenlijk ons leven is bedoeld.

 

De stand van het lichaam bepaalt hoe jij je voelt!

Bij Critical Alignment Yoga maken we gebruik van hulpmiddelen zoals het rolletje, stripje, boog en hoofdstandbankje om spanning op te lossen waar je niet gemakkelijk bij kunt. Je leert eerst te ontspannen, om vanuit daar weer een natuurlijke opbouw van de wervelkolom te vinden, wat kan leiden tot een gevoel van een krachtiger en vrijer lichaam om in te kunnen bewegen.

 

Wanneer:

Vrijdag 14 februari van 18.30 - 20.30 uur

Zaterdag 15 februari van 13.30 - 15.30 uur

 

Kosten: €45,- per workshop, €75,- voor beide workshops 

Waar:  Zuiderkerkstraat 10, Groningen

 


Voor iedereen die het lichaam goed wil uitlijnen en openen is van harte welkom, of je nu ervaring in de yoga hebt of niet. Ervaar aan de hand van een rolletje, stripje en boogje de (nog onbenutte) ruimte in je lichaam.

Ook mensen die nog niet eerder aan yoga hebben gedaan, maar die wel geïnteresseerd zijn in de opbouw van hun lichaam zijn welkom. Meedoen leidt gegarandeerd tot een groter lichaamsbewustzijn, ook als je een andere yogavorm beoefent of yogadocent bent in welke vorm dan ook. 

Irene geeft zowel vrijdag als zaterdag deze twee CAY-Intensives. Je hoeft niet per se beide dagen mee te doen, maar we adviseren het wel ten zeerste, zeker als het je eerste kennismaking met Critical Alignment Yoga is.