Jiriki Seitai

Met Susan Ebben

 

Jiriki is de boeddhistische term voor zelfheling, het vermogen om bevrijding of verlichting te bereiken door middel van je eigen inspanning.

Seitai is een van Japan’s ouds beoefende traditionele geneeskunde, vergelijkbaar met osteopathie, maar dan met een veel breder concept en techniek.

 

Tegenwoordig zijn we als het om onze gezondheid gaat afhankelijk van artsen en therapeuten. Hierdoor zijn we vergeten hoe groot het vermogen van ons lichaam is om zelf te herstellen. Jiriki’s streven is om te leren zelf het eigen lichaam te kunnen genezen van bijv chronische klachten en pijn of om deze preventief aan te pakken. Niet alleen het natuurlijk genezende vermogen van het lichaam wordt vergroot, maar ook de weerstand en de flexibiliteit. Het lichaam drijft giftige stoffen makkelijker af en organen worden gemasseerd. Jiriki heeft een holistische benadering. Het regelmatig toepassen van Jiriki heeft een positief effect of lichaam en geest.

 

Deze restorative, ontspannende en helende sessie, die helpt om je lichaam uit te lijnen, combineert verschillende elementen van shiatsu, seitai, acupunctuur, yoga en meditatie.

 

Jiriki is voor iedereen, dus niet alleen voor jonge en flexibele mensen, maar ook voor minder valide, ouderen en kinderen. Ook als je zwanger bent kun je deelnemen aan Jiriki Seitai .

 

Wanneer:

Zaterdag 4 april van 14.00 - 16.00 uur

 

Kosten: €25,-

 

Waar: Zuiderkerkstraat 10, Groningen


Deze workshop wordt gegeven door Susan Ebben, yogadocent en Jiriki Seitai docent. Met haar grote passie voor Japan en haar yoga-achtergrond kwam zij in aanraking met de dochter van de grondlegger van Jiriki Seitai, Yu Yagami. Marie, zijn dochter en Jiriki docent, was bezig om Jiriki ook buiten Japan op de kaart te zetten. Uiteraard kon zij dit niet alleen en wat volgde was de eerste  internationale teacher training. Inmiddels behoort Susan tot de eerste lichting afgestudeerde Jiriki Seitai docenten. Nu aan haar de taak om Jiriki in Europa op de kaart te zetten.

Na het afronden van haar RYS 200 yoga teacher training heeft Susan haar kennis in filosofie, anatomie en meditatie verdiept. De leer over Seitai die zij in Japan heeft opgedaan is een waardige toevoeging aan haar kennis over het menselijk lichaam en geest die zij inmiddels in haar yogalessen en Jiriki Seitai toepast. Zolang zij Jiriki docent zal zijn zal zij in de leer blijven bij haar Sensei, Yu Yagami, en zijn dochter Marie.